perjantai 17. kesäkuuta 2011

Mascarpone-pistaasijäätelöä

Jäätelöä teki mieli. Tiedättekö sen ihanan jäätelön, olisko carte d'orin, jossa on mascarponejäätelöä, pistaaseja ja marjasosetta? No sitä teki mieli tänään. Joten siitä piti tehdä karppiversio. Lusikoin jäätelöä tässä samalla suuhuni ja totean, että tää on ihanaa. Todella ns. tuhtia, joten huutaa kaveriksi mansikoita tai ehkä vielä mieluummin puolijäistä mansikkasosetta, mutta on tää vaan hyvää. Pistaasia ehkä voisi olla jopa enemmänkin, mutta mä tykkäänkin pistaaseista ihan hulluna. Rakenne tässä on yllättävän hyvä. Ei ihan jäätelön, mutta aika liki. Ja kääk kaikki karppaajat, mutta mulla on sellainen olo, että osan kermasta voisin seuraavalla kerralla korvata maidolla.  Sitä, kuinka monelle tästä satsista riittää, en lähde arpomaan. Riippuu syöjistä. ;-) Kaiken kaikkiaan tästä tuli ehkä n. 7 dl jäätelöä. Saattaa olla, että en kauhean tarkkaan kaapinut sitä valmistuskulhoa kun tuohon pakasterasiaan tätä laitoin, voi olla että jätin vähän maistiaisia..

Mascarpone-pistaasijäätelö

2 dl kuohukermaa
1 prk mascarponea
3 kananmunaa
1 dl makeutusjauhetta
n. 50 g pistaaseja (kuorineen, ilman kuoria ne painoi n. 25 g, käytin niitä paahdettuja ja suolattuja)

Tarjoiluun mansikoita tai vadelmia

Vatkaa kerma vaahdoksi.



Vatkaa toisessa kulhossa munat ja makeutusaine vaahdoksi. Kuori pistaasit ja pilko veitsellä karkeaksi rouheeksi.




Sekoita kaikki aineet hyvin, mascarponea sai jonkun aikaa vatkailla ennen kuin sekoittui tasaiseksi.





Kaada pakastusastiaan ja laita pakastimeen n. 4:ksi tunniksi. Kai tätä kuuluisi välillä sekoitella, mä en muistanut. Tarjoile mansikoiden tai vadelmien kanssa.




Koko annos:
1960 kcal
hiilihydraatteja 30 g
rasvaa 189 g
proteiinia 46 g

Jostain syystä kiloklubi antoi pistaasipähkinöille paljon korkeammat hiilihydraattisaldot kuin mitä pussin takana luki. Nämä on laskettu kiloklubin antamien lukujen mukaan.

perjantai 10. kesäkuuta 2011

Torstai

No niin, viimeinen päivä ruokapäiväkirjaa. Tosin vähän huono päivä sikäli, että kiloklubi ei tunne Hornetteja, muutenkin nahattomien hornettien ravintosisällön arpominen olisi todellakin arpomista. Sanoisin, että hiilihydraatien määrä ei kuitenkaan ole missään tapauksessa yli 20g, luultavasti aika paljon alle. Tosin siihen on osasyynä se, että mä söin aivan liian vähän kasviksia. Alkaa tuo kurkku/salaattilinja tökkiä, josko tänään tekisi ratatouillen tapaista.

Aamupala/lounas:
Muutama viipale kinkkua, meetvurstia ja juustoa, salaattia ja kurkkua
Kahvia kuohukermalla

Välipala: pari viipaletta juustoa ja kurkkupala

Päivällinen:
Paketillinen (n. 500g) hornetteja (ilman nahkaa ja niitä löllöimpiä osia)
chilimajoneesia ja ranskankermaa
Jääsalaattia ja kurkkua

Kasviksia tuli syötyä vain 400g , luulisin että kalorit on siinä 1900-2000 kcal.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Keskiviikko

No niin, tänään ja huomenna vielä kirjaan syömiset. Lauantaina mahdollisesti pitäisi lähteä pikkuneidin kanssa huvipuistoon, silloin voi nämä syömiset olla vähän haastavammat. Joko menee ravintolaan ja toivoo, että buffassa on jotain "syötäväksi kelpaavaa" tai sitten syö oikein hirveästi aamulla, ottaa varmuuden vuoksi mukaan karppipatukan ja sitten taas illalla kotona evästä kitusiin. Sanoisin, että kiusaus sortua vaikka pehmikseen tulee olemaan suuri..

No, nyt kuitenkin tämä päivä. Mulla on vielä pakastimessa odottamassa fun light-mehusta tehty mehujää, saas nähdä miltä maistuu. Niin, ja en mä yleensä syö kolmea päivää peräkkäin pihviä, mutta kun tuli edellispäivänä ostettua n. puolen kilon paistinpalanen niin pakkohan se on ollut syödä. :-D Lehtipihviä siis.

Aamupala:
Kahvia kuohukermalla

Lounas:
Pihvi chilimajoneesilla ja salaattia ja kurkkua.

Välipala:
Atkins-appelsiinisuklaapatukka

Päivällinen:
Broilerin filesuikaleita ranskankermassa, salaattia, kurkkua ja paprikaa
Mehujää

1950 kcal
hh 19 g
r 146 g
p 104 g

kasviksia 520 g, hyvä hyvä.

Tiistai

No niin. Mä nyt ajattelin viikon ajan näitä syömisiäni tänne kirjata, vaikka jatkan kyllä pidempäänkin. Olo on ihan jees, ei edes pahaa päänsärkyä.

Aamupala:
Kahvia kuohukermalla

Lounas:
Pihvi ja keko salaattia ja kurkkua, maustevoita.

Päivällinen:
Nakkeja, salaattia, kurkkua, paprikakoskenlaskijaa, chilimajoneesia

Iltapala:
atkins-patukka

2050 kcal
hh 13g
r 165 g
p 93g

kasviksia vain 400g, hyi mua

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Maanantai

Tänään ajattelin syödä oikein todella perusteellisen aamupalan/lounaan (syödäänkö yhdeltätoista aamiainen vai lounas?). Joo, mutta yök. Toi paistettu muna jostain syystä alkoi yököttää ihan hirveästi, vaikka yleensä olen siitä tykännyt. No, huomiseksi on ostettu muita herkkuja, kuten koskenlaskijan paprikajuustoa. Saatoin ehkä vähän nappasta siitä jo tänään.


Aamupäivän lounas:
kaksi kananmunaa voissa paistettuna, vähän juustoraastetta
eilisten grillikylkisiivujen jämät (kylmänä yllättävän hyviä ;-) )
hirveä keko jääsalaattia ja pala kurkkua
kahvia kermalla

Päivällinen:
neljä nakkia, chilimajoneesia ja aiolia
koskenlaskija paprikaa
keko jääsalaattia, kurkkua

Illallinen:
Lehtipihvi, maustevoi
Keko jääsalaattia tomaatti, kurkkua

1900 kcal
hh 17 g
r 148 g
p 127 g

Kasviksia 550 g, jippii!

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Grillimaustettuja possun kylkiviipaleita

Nam nam. Nämä voi oikein hyvin laittaa grilliin tai tehdä uunissa grillivastuksella. Helppoa ja hyvää (ja pirun paljon edullisempaa kuin kaupasta saatava grillipekoni). Makroja en tähän taas laskenut kun ei mun makronlaskijani kiloklubi tunnistanut possun kylkiviipaleita. Mutta mutta, vaikka ainakin mun grillimausteeni näyttää sisältävän vähän sokeria niin enpä silti sanoisi, että hiilihydraatit ovat tämän ruoan ongelma. ;-)

Grillimaustettuja possun kylkiviipaleita

possun kylkiviipaleita (also known as "läskisoossilihaa")
grillimausteseosta maun mukaan

Määräthän nyt ovat syöjistä kiinni ja lihan määrä riippuu siitä, onko tämä ainoana lihana/grillattavana vai lisukkeena. Itse laitoin n. ruokalusikallisen grillimaustetta ja lihaa oli reilu 300g. Eli grillimaustetta lautaselle ja pyöritellään lihat mausteessa niin, että maustetta on tasaisesti joka puolella. Mun mielestäni sitä maustetta saa olla melko naftisti niin, että lihoja saa jonkun aikaa siinä pyöritellä että se riittää, muuten tulee liian suolaista. Sitten vaan lihan grilliin tai uuniin grillivastuksen alle (250C, n. 20 min välillä käännellen) niin, että ovat oman maun mukaan rapeita. Itse tykkään, että saavat olla aika rapsakoita. Helppoa ja hyvää. Ja tietysti, haluteessaan voi vielä lisätä grillimausteseokseen vaikkapa chiliä, jos haluaa vähän lisää potkua.




Kukkakaaligratiini (ilman kananmunaa)


No niin, josko tästä taas alkaisi näitä reseptejäkin kirjailemaan. Nyt siis menossa ketoosikausi ei-ihan-lievän syöpöttely(juopottelu)kauden jälkeen. Voisin koittaa näitä induktioruokavalioon sopivia reseptejä koota vähän saman otsikon alle jossain vaiheessa, näitä kuitenkin on tässä blogissa muitakin. No, tänään tällaista. Mä rakastan itse kukkakaaligratiinia, harmi vaan, että monessa paikassa siihen sotketaan kananmunaa. En tykkää yhtään sellaisesta munamössöstä, munakas munakkaana ja gratiini gratiinina. Olen tehnyt tätä myös kuohukermasta, jolloin siitä tulee tietty vähän löysempi, mutta aivan hyvin ranskankerman voi korvata kuohukermalla, etenkin jos itse ei ranskankerman mausta niin välitä. Mä taas tykkään, joten tällä kun saan oikein hyvän koostumuksenkin gratiiniin niin sitä siis.

Kukkakaaligratiini (2-3:lle)
1 pieni kukkakaali
ripaus suolaa

150g ranskankermaa
ripaus muskottipähkinää
½ tl mustapippuria
1 dl juustoraastetta

Poista kukkakaalista lehdet ja kanta ja huuhtele hyvin. Pilko kukkakaali kutakuinkin kananmunan kokoisiksi palasiksi. Keitä (pikkuisen suolatussa vedessä) n. 15 min. Valuta kukkakaalit siivilässä ja laita vuokaan. 




Sekoita ranskankermaan muskottipähkinä ja mustapippuri, lusikoi kukkakaalien päälle. Ripottele päälle juustoraaste.





Paista n. 225°C uunissa 15-20 min, kunnes juusto on saanut kauniin värin. 


 

Koko gratiini:
650 kcal
hiilihydraatteja 12 g
rasvaa 55 g
proteiinia 22 g

Yksi annos (puolet gratiinista)
325 kcal
hh 6 g
r 28 g
p 11 g

Sunnuntai

Pieni ketoosinpoikanen ilmoittelee olemassaolostaan. Hyvä, hyvä. Tänään teki mieli kasviksina jotain muutakin kuin salaattia, joten päätin tehdä vanhan herkkuni kukkakaaligratiinin. Onhan siinä ranskankermaa, joten hiilareita tuli, mutta kuitenkin pysyin tavoitteessani, alle 25g/pvä. Mä en kuitenkaan halua ketoosia hyvän ruoan kustannuksella, eli haluan syödä hyvin ja "oikeaa ruokaa". Suunnitelmissa oli myös grillata, mutta ei jaksanut. Possun kylkisiivut tulivat oikein hyviksi myös uunissa grillivastuksella. Makeanhimo vaivaa edelleen. Illalla varmasti syön gratiininjämien lisäksi taaaaas sellasien atkins-patukan. Tällä kertaa makuna appelsiini-suklaa.

Aamiainen:
n. 1/2 ruukkua jääsalaattia, pala kurkkua
mozzarellaa
keittokinkkua (n. 100g)
vähän eilisiä kastikkeita
kahvia kuohukermalla

Päivällinen:
kukkakaaligratiinia
grillimaustettuja possun kylkiviipaleita

Iltapala:
kukkakaaligratiinia
atkins-patukka

2000 kcal
hh 22g
r 158g
p 78 g

kasviksia 460 g, ei vieläkään tavoitteessa!
Tosiasiassa sanoisin, että rasvan ja proteiinin osuudet ei ihan pidä paikkaansa, kirjasin kiloklubiin nuo possunpalat pekonina, mutta ei tuo liha nyt niin rasvaista ollut kuin pekoni. Lihaisampaa, eli enemmän proteiinia ja vähemmän rasvaa.

lauantai 4. kesäkuuta 2011

Lauantai

Voi nami nami nami. Tänään oli grillauspäivä. Se kyllä hieman hankaloitti makrojen laskemista, koska kiloklubi ei tunne "härän bbq-ribsejä, joista marinadit pyyhitty pois". No, pikkuisen salapoliisintyötä ja soveltamista niin pääsin varmasti kohtalaisen lähelle totuutta. Ja kuten olen täällä ennenkin sanonut, ei se ole niin justiinsa. Aivan varmasti ainakin hiilihydraattien arviointi on yläkanttiin (lisäsin päiväsaldoon 1 tl sokeria, kun kuitenkin se ribsien poispyyhitty marinadi sisälsi sokeria..).

Noista ribseistä sen verran, että olivat yllättävän hyviä valmismarinoiduksi tuotteeksi. Tein ensin ohjeen mukaan, uunissa 2,5h ja sitten vielä käytin ne grillin kautta. Kuitenkin sanoisin, että noista kannattaa ne marinadit pyyhkiä ihan kunnolla pois, varmasti tulee muuten liian suolaista, kuten monet muutkin valmiiksi marinoidut tuotteet.

Iltapala on vielä syömättä, mutta on taas jo selvillä. Ei ole vieläkään nälkä tuon päivällisen jälkeen, mutta makeanhimo vaivaa kovasti. Eli iltapalaksi varmasti täytyy syödä Atkinsin patukka. Sellainen pikku lisäys muuten tuli mieleeni noista patukoista, että hiilariton.fi mainostaa olevansa ainoa kauppa, josta noita patukoita saa. No, mä ainakin ostin omani Citymarketista ja olivat aika lailla saman hintaisia, eli törkeän kalliita. :-D

Aamiainen:
-puolikas ruukkua salaattia
-10 cm pala kurkkua
-muutama viipale kinkkua, meetvurstia ja kermajuustoa

Päivällinen:
-reilusti mozzarellasalaattia (mozzarella, jääsalaatti, kurkku), öljy-balsamicokastike
-tonnikala-paprikamössöä (taivaallisen hyvää, täytyy jossain vaiheessa kuvata ja laittaa ohje, nyt ei voinut kun käytin valmischilikastiketta, jota ei kovin monesta kaupasta saa)
-härän ribsejä
-salsalla maustettua ranskankermaa ja chilimajoneesia

Iltapala
-atkinsin browniepatukka

Päivän saldo:

2060 kcal
hh 22g
r 148 g
p 110 g (epäilen ettei ihan noin paljoa ole, ne ribsit, katsokaas)

Kasviksia 440 g, eli ei ihan tavoitteessa.

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Perjantai.

No niin, tämän päivän syömiset kirjattu kiloklubiin jotta saadaan makrot selville. No, iltapala on vielä syömättä, mutta suunniteltu on joten aivan hyvin voin kirjata nuo jo nyt. Sellainen kokeilu tuli tänään tehtyä, että maistoin sellaista atkinsin brownie-patukkaa. Sinänsä en oikein tykkää ajatuksesta, että kun karppaus ainakin mulle on pitkälti pyrkimystä syödä "puhdasta" ruokaa, niin tuossa patukassa oli hyvin vähän tavallisen pulliaisen tunnistettavia ainesosia. Lisäksi siinä hämää se, että hiilihydraatteja siinä oli n. 15g, mutta nettohiilareita (mitä sitten lienevätkään) n. 3g. Ilmeisesti nämä netot on niitä, jotka lasketaan?? No, kiloklubihan on siitä kätevä, että se kertoo makrot ja kertoo myös kasvisten määrän. Joten niille, jotka väittävät, ettei induktiovaiheessa voi syödä kasviksia, niin... kyllä voi. Määrät ei ole tarkkoja, en punninnut kaikkea, mutta eiköhän tämä ole riittävä tarkkuus.

Aamupala:
puoli ruukkua jääsalaattia
n. 50g kirsikkatomaatteja (vajaa neljännespakettia)
n. 60g kermajuustoa
n. 5 cm pala kurkkua
kahvia ja kuohukermaa


Lounas:
munakas, jossa kaksi kananmunaa ja reilusti juustoraastetta, paistettu voissa.

Välipala:
Se patukka ja kuppi kahvia

Päivällinen:
Purkillinen pirkka-kanttarelleja, paistettu voissa ja haudutettu ranskankermassa. Maustettu mustapippurilla. Tämä on muuten ihan älyttömän hyvää, teen yleensä kuohukermaan, mutta nyt sattui olemaan ranskankerma avattuna.

Iltapala:
puoli ruukkua jääsalaattia
100g philadelphia-juustoa
100g keittokinkkua
5 cm pala kurkkua

Juomana koko päivänä reilu pari litraa vettä ja 0,5l light-cokista.

Lopputulos:
1950 kcal
hh 20 g
r 153 g
p 65 g

kasviksia 470 g.

Eli ei huono alku. No, viisi ateriaa on kai karppaamiseen aika paljon, mutta ennenkin ketoosia kokeilleena tiedän, että kyllä  syöminen parissa päivässä harvenee ihan itsestään.  Tänään nyt oli muutenkin vähän poikkeuspäivä kun kävin pikkuneidin kanssa piknikillä, joten tuo välipala tuli vähän ylimääräisenä. Kasviksia tietysti pitäisi olla vähintään se puoli kiloa, mutta kelvatkoon tuo nyt näin alkuunsa. Katsotaan, mitä huominen tuo tullessaan.

Mitä ihmettä??

Mä en ole varmaan kahteen viikkoon päässyt mun blogeihin. Herjaa vaan jotain virhettä kun olen yrittänyt kirjautua. Kai tämä on jotenkin vihjannut, että rouva on nyt hyvä ja keskittyy töihinsä vaan. :-D Nythän on ollut jos jonkunnäköistä juhlaa pitkän aikaa, sekä syöminkiä että myös juominkia ja olo on aika karmiva. Mun kroppani huutaa pikku ketoosia. ;-)

Eli nyt ajattelin tänne blogiin (sikäli mikäli tänne taas jatkossa pääsen) kirjailla "ketoosiajan" ruokavaliota. Joskus joku on kysellyt, että mitä ketoosissa oikein voi syödä, niin ajattelin sitten kirjailla niitä tänne. Kuulin taannoin jopa väitteen, että ei saisi syödä hiilareita ollenkaan, ei edes kasviksia. Niinpä niin. No, keräilläänpä tänne nyt sitten niitä ruokia. En varmaankaan laita ainakaan kaikkia reseptejä, mutta jos joku ohje kiinnostaa niin kysykää ihmeessä, kyllä mä sitten niitä laitan.