keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Paahtopaistia ja vuohenjuusto-viherpippurikastiketta

Paahtopaisti ja vuohenjuusto-viherpippurikastike (kuudelle)

n. 1 kg paahtopaisti
n. 1 rkl öljyä
mustapippuria
suolaa
yrttimausteseosta
(muutama valkosipulinkynsi)

1 prk 15% ruokakermaa (tai kuohukermaa)
50g pehmeää, kuoretonta vuohenjuustoa
n. 1 tl viherpippurirouhetta

Ota liha huoneenlämpöön n. 1/2-1h ennen kuin alat valmistaa sitä. Puhdista liha. Jos maustat valkosipulilla, kuori ja viipaloi valkosipulit. Tee lihaan veitsellä reikiä ja työnnä valkosipulin palaset reikiin. Kuumenna pannu kuumaksi, lisää öljy ja paista liha joka puolelta ja mausta suolalla, pippurilla ja yrttimausteseoksella.



Käytä paistamisessa apuna vaikka pihtejä tai paria haarukkaa, paista liha joka puolelta. Laita liha öljyttyyn uunivuokaan, tökkää paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan ja paista 125°C uunissa n. 1-1,5h.



Liha on sisältä punaista kun mittari näyttää 55°C ja kypsää, kun mittari näyttää 60°C. Ota liha uunista, kaada paistoliemi kastikkeen sekaan (kyllä, olet tässä samalla tehnyt kastikkeen), kääri folioon ja anna levätä n. 15 min ennen viipalointia.










Kastikkeen voit tehdä joko kattilassa tai samalla pannulla, jossa paistoit paistin. Jos teet kattilassa, kaada paistin öljy/liemi kattilaan.



Kaada sekaan myös purkki (ruoka)kermaa ja vuohenjuusto sekä viherpippuri.



Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 45 min, sekoittele välillä. Kun otat paistin uunista, kaada paistoliemi (tai tilkka sitä) kastikkeen sekaan. Anna kiehua vielä paistin lepäilyn ajan, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.




Tarjoa vaikka paistettujen porkkanoiden ja /tai vihersalaatin kanssa.





Koko paisti :
1590 kcal
hiilihydraatit 0 g
rasva 40 g
proteiinia 310 g

Yksi annos (1/6):
265 kcal
hh 0 g
r 7 g
p 52 g





Kaikki kastike:
660 kcal
hiilihydraatit 7 g
rasvaa 62 g
proteiinia 16 g


1/6 osaa:
110 kcal
hh 1 g
r 10g
p 3 g

Annos paistia ja kastiketta:
375 kcal
hh1 g
r 17 g
p 55 g

2 kommenttia:

  1. Annoin sulle tunnustuksen blogissani! :D Vaikka sun blogisi on vasta alkutekijöissään niin tää on tällä hetkellä yksi mua eniten kiinnostavista blogeista ja täten olit mielestäni tunnustuksen ansainnut :) Voit tarttua siihen tai jättää huomiotta, jos et kiertojutuista välitä.

    Mielenkiinnolla seuraan karppikokeilujasi siis jatkossakin!

    VastaaPoista
  2. Minni kiittää, kumartaa ja punastelee. Ja laittaa myöskin tunnustuksen eteenpäin, kunhan tässä ehtii...

    VastaaPoista