tiistai 19. huhtikuuta 2011

Punajuuri-vuohenjuustovuoka

Nam nam nam. Punajuuren ja vuohenjuuston yhdistelmä nyt vaan on taivaallisen hyvä. Olen tarjoillut tätä pääruoan lisukkeena tai osana tapaspöytää (vaikka punajuuri kai ei voi olla tapas, mutta sellaisia pieniä herkkuja kuitenkin). Sanoisin, että pääruoan lisukkeeksi tuosta riittää ehkä neljälle.

Punajuuri-vuohenjuustovuoka

3 keskikokoista punajuurta
0,5 dl öljyä
200g vuohenjuustoa (voi olla kuoretonta tai kuorellista, molemmat käy)
n. 1 tl mustapippuria
ripaus suolaa
1 tl hunajaa
(kuivattua timjamia)

Kuori punajuuret ja leikkaa n. 0,5-1 cm paksuiksi viipaleiksi.



Laita punajuuret kulhoon, lisää öljy, pippurirouhe ja suola (ja kuivattu timjami) ja kääntele niin, että öljy ja mausteet sekoittuvat. Lado punajuuriviipaleet vuokaan.



Laita punajuurien päälle vuohenjuustoviipaleet ja valuta päälle hunajaa.



Paista 175 C uunissa n. 1-1,5 h (riippuu viipaleiden paksuudesta). Jos juustokiekot alkavat tummua liikaa, peitä foliolla. Itse tykkään, että punajuuriin jää vähän purutuntumaa, siihen tuo tunnin paistoaika riittää hyvin.

Nopeamman paistoajan saat kun keität punajuuria ensin, tällöin voit laittaa uunin hieman kuumemmalle, jotta juustot saavat väriä. Koristele tuoreella timjamilla.



Koko vuoka:
1040 kcal
hiilihydraatit 24 g
rasva 87 g
proteiini 40g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti