maanantai 25. huhtikuuta 2011

Tomaatti-smetanasilli

Eikös vappuoloa korjailla silliaamiaisella? Kyllä kai, joten ainakin ajankohta tälle reseptille on sopiva. Tämä on melkoisen suoraan isoäitini ohje, tosin hän muistaakseni käyttää smetanan tilalla kuohukermaa. Itse tykkään vähän jämäkämmästä kastikkeesta, joten siksi smetana, mutta maun puolesta kerma käy oikein hyvin.

Tomaatti-smetanasilli

n. 300 g kevyesti suolattua sillifilettä
n. 250g smetanaa
2 tomaattia
1 sipuli
n. 1 tl mustapippurirouhetta
ripaus sokeria

Laita sillifileet kylmään veteen likoamaan. Liota muutama tunti, vaihda vettä välillä. Itse taisin liotella jopa seitsemän tuntia, koska en kovin suolaisesta tykkää. Kuitenkin suolaa on helpompi lisätä kuin poistaa.. Ja kyllä, ostin kerran sillifileitä, joiden paketissa luki, ettei tarvitse liottaa ja minä hölmö uskoin ja tein liottamatta ja syömättä jäi. Näissä mun ostamissa fileissä oli suolaa muistaakseni 7%.



Pese ja viipaloi tomaatit (itse jätän kantapalan käyttämättä). Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.







Pyyhi sillifileet kuivaksi, viipaloi ja lisää kastikkeeseen. Anna maustua kannellisessa purkissa mielellään seuraavaan päivään.




Pahoitteluni, ettei lopputuloksesta ole tuon houkuttelevampaa kuvaa... Mutta kyllä tuo ihan kivalta näyttää ja maistuu oikeinkin namilta vaikka hapankorpun päällä. Tai jos oikein villiksi heittäytyy, niin kaveriksi muutama uusi peruna. ;-)

Koko ohjeessa:
1720 kcal
hiilihydraatteja 20 g
rasvaa 163 g
proteiinia 46 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti