keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Aurajuusto-aurinkokuivattu tomaatti-muffinssit

Pitkästä aikaa. Ei ole paljon ruokablogi päivittynyt, eikä myöskään korublogi. Syynä on ollut enterorokko, joka vei ensinnäkin ruokahalun ja toiseksi kädet siihen kuntoon, ettei mikään kummempi kokkailu tai korujen teko ole onnistunut. Eikä kyllä onnistu vieläkään, mutta eilen mies intoutui auttamaan. Tai no, auttamaan ja auttamaan, se teki koko muffinssitaikinan, mun tehtävänä oli vain laittaa aineksia kulhoon ja lusikoida valmis taikina vuokiin.

Oli miten oli, pitkällinen "suolainen muffinssi"-kokeilu on vihdoin onnistunut. Nämä on mun suuhuni melko suolaisia, muttei kuitenkaan liian. No, mä nyt en käytä muuten ruoanlaitossa suolaa juuri lainkaan. Rakenne näissä on jotain muffinssin ja keksin välimaastosta. Mun mielestäni näistä mun kokeiluista ehdottomasti paras. Kun olen tehnyt pehmeämpiä, leipämäisempiä muffinsseja niin ne on tuntuneet mun suuhun jotenkin kumimaisilta eikä ole oikein halunneet irrota vuoasta. No, makuasioita, mutta mä nyt laitan tänne mun mielestäni parhaan reseptin.

Uskoisin, että aurajuuston ja ak-tomaatit voi helposti korvata jollain muulla, esim. kinkulla, fetajuustolla, pepperonimakkaralla, mitä nyt sattuu mieli tekemään. Mieheni toivoi ensi kerralle aurajuusto-kinkku tai aurajuusto-salamiyhdistelmää. Silloin kyllä täytyy aurajuuston määrää vähentää, muuten tulee liian suolaista.


Aurajuusto-aurikokuivattu tomaatti- muffinssit (12 kpl)

150g voita
150g mantelijauhoa
1 kananmuna
0,5 dl juustoraastetta
1 paketti Aura-juustoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl timjamia (tai muuta mieleistäsi kuivattua yrttiä, esim oregano tai basilika varmasti sopii hyvin)
5-6 öljyyn säilötyn aurinkokuivatun tomaatin puolikasta

Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sekoita kulhossa (käsin lienee helpointa) voi, mantelijauho ja leivinjauhe.
Aura-juusto ja tomaatit. Juusto saa jäädä melko isoiksi paloiksi.


Lisää kulhoon kaikki loput aineet ja vaivaa hyvin. Osa Aura-juustosta sekoittuu taikinaan, mutta palasiakin saa jäädä.Rehellisyyden nimessä viimeisin kuva ei ole kovin esteettisen näköinen, mutta eipä se taikinakaan tässä vaiheessa kovin kaunista ole. Onneksi lopputulos näyttääkin sitten paremmalta.

Lusikoi taikina vuokiin. Jos käytät ohuita paperivuokia, kannattaa laittaa kaksi vuokaa päällekkäin. Multa pääsi vuoat loppumaan kesken, joten tein sellaisia keksejä. Eipä ne kovin kauniita olleet, mutta hyvältähän nekin maistui.Paista 200°C, noin 20 min. Kuumina muffinssit ovat melko murenevia, joten kannattaa antaa jäähtyä jonkun verran. Kyllä, me oikeasti maistettiin noita tulikuumina.. Niin ei kai kuuluisi tehdä.
Koko taikina:
2765 kcal
hiilihydraatteja 17 g
rasvaa 266g
proteiinia 80 g

Yhdessä muffinssissa:
230 kcal
hh 1 g
r 22 g
p 7 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti