perjantai 4. maaliskuuta 2011

Sitruunainen täytekakku

Namnamnamnamnam.

Täydellisen täytekakkutäytteen metsästys jatkuu.. Nyt osui jo aika lähelle.  Mun mielestäni suorastaan äärettömän lähelle, mutta kun varmasti vielä se parempikin tulee joskus vastaan.. Mieheni mielestä tämä oli ehkä hieman liian sitruunainen, joten kannattaa ehkä laittaa aluksi vain puolen sitruunan mehu jos et ole kovin kirpeän ystävä. Pohja oli lähes sama kuin tässä täytekakkupohjassa , erotuksena se, että jauhoja oli 130g ja sulan voin kanssa samaan aikaan lisäsin n. 3 rkl maitoa, jolloin taikinasta tuli hyvin sokerikakkupohjamainen.

Täyte taas:

1 prk kuohukermaa (mä käytin nyt 2 dl flora vispiä kun sitä sattui kaapissa olemaan)
1 pkt philadelphia-juustoa
1 appelsiini
1 sitruuna
n. 0,3-0,5dl hedelmäsokeria

Koristeluun:
n. 25 g tummaa suklaata

Pese sitruuna ja appelsiini hyvin. Raasta niistä kuoret, vain vähän sitä värillistä pintaa. Itse en pidä sitruunan/appelsiininkuoren palasista missään ruoassa, joten raastoin nämä sillä kaikkein hienoimmalla terällä, jolloin siitä tuli lähinnä mössöä.Purista sitruunan (tai puolen) mehu ja appelsiinin mehu samaan kulhoon kuorien kanssa. Itse näillä mehuilla "huuhtelin" samalla raastinta ja lusikalla vielä kaavin niitä kuorimössöjä. Sekoita kuorimössö ja hedelmien mehut. Hedelmiä ei tarvitse puristaa sitruspusertimella, ihan hyvin riittää kun käsin puristaa.Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää juusto ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää mehua vähän kerrallaan ja maista välillä. Lisää mehua, kunnes täyte on sopivan kirpeää.
Täytä kakku kuten toisessakin täytekakkuohjeessa, eli ensin kakkua, sitten täytettä, kakkua ja loput täytteen päälle. 

Jos haluat päästä helpolla, laita suklaa hetkeksi pakastimeen. Raasta sen jälkeen karkealla terällä suklaa kulhoon ja ripottele kakun päälle. Ahkerampi sulattaisi suklaan ja tekisi siitä koristeet, mutta nyt ei viitsinyt. Muutenkin kakun viimeistelyn suoritti pääosin Ipana, 3v.Koko kakku:
3455 kcal
hiilihydraatit 142 g
rasva 293 g
proteiini 59 g

Yksi pala (kahdeksasosa):
430 kcal
hh 18 g
r 37 g
p 7 g

Nämä on laskettu 70% suklaalla ja niin, että koko kakussa on 1,1 dl sokeria (mielestäni vähemikin riittää), joten tummemmalla suklaalla ja vähemmällä sokerilla (tai makeutusaineella) hiilihydraattimäärä jää tietysti matalammaksi. Myöskin rasvaa ja siten energiaa on näissä laskuissa hieman enemmän kuin todellisuudessa, mutta kuten sanottu, ei se ole niin justiinsa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti