lauantai 9. huhtikuuta 2011

Epäkeikauskakku

Tarkoituksena siis oli tehdä keikauskakku. Tämä hömelö vaan vahingossa laittoi uunin keskilämmölle, vaikka varsin hyvin tietää, että ainakin meidän uunilla keikauskakku vaatii ruskistuakseen kauniisti alalämmön.. Joten keikauskakku syötiin keikauttamatta, mutta hyvää oli.


Keikauskakku


100g voita
0,5 dl hedelmäsokeria
3 kananmunaa
200g mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl ananasmehua

vuoan pohjalle:
n. 25 g voita
n. 0,25 dl hedelmäsokeria
1 prk ananasrenkaita tai -paloja (itse käytin nyt murskaa kun sitä sattui olemaan)

Vaahdota pohjan voi ja sokeri.




Lisää kananmunat ja sekoita.



Lisää mantelijauho ja leivinjauhe ja sekoita. Valuta ananaspurkista 0,5 dl mehua, lisää taikinaan ja sekoita. 


 

Sulata vuokaan tuleva voi. Kaada voi (irtopohja)vuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeri.



Valuta ananas hyvin ja laita palat tai murska vuoan pohjalle. Lusikoi taikina vuokaan, tasoita ja paista (alalämmöllä, uunin alaosassa) n. 175 ° C uunissa n. 25-30 min.






Anna jäähtyä hetki ja irrota vuoasta. Mä nyt en omaani keikauttanut kun jäi pohjalta vaaleaksi, oli nätimpi näin päin. Vaikka eihän tuo kovin kaunis ole noinkaan... Mutta maku oli hyvä. :-)


Koko kakku:

2693 kcal
hiilihydraatteja 112 g
rasvaa 223 g
proteiinia 61 g

Yhdessä palassa:
340 kcal
hh 14 g
r 28 g
p 8 g

Tosiasiassa hiilareita on jonkun verran vähemmän, koska osa ananaspurkin mehusta jää yli.

2 kommenttia:

  1. Oi ihanaa, karppiblogi! Näitä löytyy niin vähän mitä päivitellään enää nykypäivänä :) jään seurailemaan :)

    VastaaPoista
  2. No, pakkohan se on tunnustaa, ettei tämäkään ole kovin aktiivisesti päivittynyt. Työkiireitä ja laiskuutta, mutta eiköhän tilanne parane kun tulee kesä ja paljon kaikkea ihanaa grillattavaa ja salaatteja..

    Mutta tervetuloa, kommentit ja vinkit/toiveet ovat oikein tervetulleita!

    VastaaPoista