tiistai 19. huhtikuuta 2011

Ratatouillen tapaista.

Pitkästä aikaa.. No, olen mä joskus ruokaa laittanut, mutta ollut luvattoman laiska kirjaamaan niitä tänne. Nyt kuitenkin tein taas kokeilun, ratatouillea. Tai jotain sinne päin. Kai tähän ohjeeseen ihan oikeasti kuuluisi kesäkurpitsaakin ja kyllä mäkin sellaisen ostin, mutta unohdin laittaa sen sekaan. Että tällainen ruoanlaittaja.

No, en ole ennen moista kokeillut ja oli kyllä hyvää. Mitähän tällä olikaan kaverina... Possun filettä ainakin. Leikkeleitä. Juustoja. Tästä ruoasta en ole laskenut mitään rasvoja tai muita, koska yksinkertaisesti en muistanut mitata öljyä. Joka tapauksessa, sitä meni paljon...

Ratatouille (4-6:lle)

1 munakoiso
1 punainen paprika
2 pientä sipulia
3 kynttä valkosipulia
100g kirsikkatomaatteja
reilusti öljyä
ripaus suolaa
n. 1 tl mustapippuria
reilusti kuivattuja yrttejä (itse käytin oreganoa kun ei basilikaa löytynyt)


Pese ja pilko munakoiso. Kuumenna paistokasarissa reilusti öljyä ja kippaa munakoisot pannulle.



Pese ja pilko paprika, lisää pannulle ja sekoittele.



Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli, lisää pannulle ja sekoittele. Lisää tarvittaessa öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.



Hauduta n. 15-20 min, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Koristele tuoreilla yrteillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti