sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Kukkakaaligratiini (ilman kananmunaa)


No niin, josko tästä taas alkaisi näitä reseptejäkin kirjailemaan. Nyt siis menossa ketoosikausi ei-ihan-lievän syöpöttely(juopottelu)kauden jälkeen. Voisin koittaa näitä induktioruokavalioon sopivia reseptejä koota vähän saman otsikon alle jossain vaiheessa, näitä kuitenkin on tässä blogissa muitakin. No, tänään tällaista. Mä rakastan itse kukkakaaligratiinia, harmi vaan, että monessa paikassa siihen sotketaan kananmunaa. En tykkää yhtään sellaisesta munamössöstä, munakas munakkaana ja gratiini gratiinina. Olen tehnyt tätä myös kuohukermasta, jolloin siitä tulee tietty vähän löysempi, mutta aivan hyvin ranskankerman voi korvata kuohukermalla, etenkin jos itse ei ranskankerman mausta niin välitä. Mä taas tykkään, joten tällä kun saan oikein hyvän koostumuksenkin gratiiniin niin sitä siis.

Kukkakaaligratiini (2-3:lle)
1 pieni kukkakaali
ripaus suolaa

150g ranskankermaa
ripaus muskottipähkinää
½ tl mustapippuria
1 dl juustoraastetta

Poista kukkakaalista lehdet ja kanta ja huuhtele hyvin. Pilko kukkakaali kutakuinkin kananmunan kokoisiksi palasiksi. Keitä (pikkuisen suolatussa vedessä) n. 15 min. Valuta kukkakaalit siivilässä ja laita vuokaan. 




Sekoita ranskankermaan muskottipähkinä ja mustapippuri, lusikoi kukkakaalien päälle. Ripottele päälle juustoraaste.





Paista n. 225°C uunissa 15-20 min, kunnes juusto on saanut kauniin värin. 


 

Koko gratiini:
650 kcal
hiilihydraatteja 12 g
rasvaa 55 g
proteiinia 22 g

Yksi annos (puolet gratiinista)
325 kcal
hh 6 g
r 28 g
p 11 g

5 kommenttia:

  1. Tätähän mä teenkin nyt heti! :D Mäkään en tykkää yhtään kananmunasta tämmöisissä ruoissa. Jos gratiiniin sotkee kananmunaa niin siitä tulee paistos :P Ihanan helppoa ruokaa!

    VastaaPoista
  2. Nyt heti?? Kitinen, kohta on yö (vaikka tän blogin kello elääkin lounasaikaa)!! :-D Toivottavasti tykkäät, kiva olis jos tulisit antamaan palautettakin.

    Ja kyllä, kananmuna tällaisessa on ihan poissuljettu juttu. Mä en muuten laita ikinä edes makaronilaatikkoon (kehtaako karppiblogissa myöntää tekevänsä joskus makaronilaatikkoa) kananmunaa, en vaan tykkää.

    VastaaPoista
  3. No joo, ei sitä aikailla, jos hyvä resepti sattuu vastaan ja on aineksetkin kotona! :D Mä tosin käytin pakastekukkakaalia, mutta se nyt ei eroa tee. Oli hyvää! Tarkoitus oli laittaa tätä miehelle työeväiden lisukkeeksikin, mutta saatoin syödä itse koko annoksen tässä yön aikana :D

    Jos muuten haluat kellon aikaan niin: -> Asetukset -> Muotoilu -> Aikavyöhyke (GMT +02:00) Helsinki.

    Mäkään en tykkää kananmunasta makaronilaatikossa! :O Kananmunan sijasta läträän paaaljon juustoa laatikkoa sitomaan :D Ja onhan sitä jotain vhh-makaroniakin olemassa, mä käytän täysjyvää, mutta parasta kyllä tulee pehmoisesta makaronista :P`´`

    VastaaPoista
  4. Aina joskus ne ruoat katoaa ennen alkuperäistä käyttötarkoitusta. :-D Kiva kuulla, että maistui.

    Makaronilaatikkoon mä laitan mietoa lihalientä, johon sulatan sekaan paaaaaljon sulatejuustoa. Sellainen paketillinen on ihan jees. ;-)

    VastaaPoista
  5. Ai niin, ja kiitos kellonajasta!

    VastaaPoista