sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Kokeileva keittiö

Lueskelin Kitisen Mau!kasta ruokablogia ja löysin sieltä tomaatti-fetamuffinit. Nami, tomaattia ja fetaa. Aloin heti mielessäni kehitellä niistä karppiversiota. Mantelijauhoa, munaa, juustoraastetta... No, kauppaan ei enää viitsinyt lähteä eikä kaapista löytynyt fetaa. Kaapista löytyi aura-juustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Pakkohan niistä oli muffinsseja kokeilla. En ole koskaan aikaisemmin leiponut mantelijauhosta suolaisia leivonnaisia, itse asiassa en ole muuta suolaista karppia "leiponut" kuin pohjattomia piirakoita eli piirakantäytteitä ilman pohjaa. Ottaen huomioon täydellisen kokemattomuuden tämäntyyppisissä karppileivonnaisissa kokeilu oli onnistunut.

Varmasti esim. karppaus.infosta löytyisi vinkkejä pilvin pimein. Todennäköisesti siellä olisi joku suolainen muffinssitaikina, johon sitten voisi laittaa haluamansa mausteet/täytteet. Varmasti tulisi kerralla hyviä. Mutta kun ei. Se ei olisi niin kivaa. Kivaa on se, että onnistuu itse kehittelemään jotain hyvää.

Vielä ei suolaisten muffinssien ohje pääse blogiin, mutta jatkojalostukseen se pääsee, ehdottomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti