perjantai 25. helmikuuta 2011

Tomaattinen uunilohi

Tomaattinen uunilohi (kuudelle)

n. 1 kg lohifile
300 g ranskankermaa
n. 70 g tomaattipyrettä
n. 1 tl musta- tai sitruunapippuria
suolaa maun mukaan
tilkka öljyä
kaksi pientä sipulia
0,5 dl parmesanraastetta

Öljyä uunivuoka kevyesti ja ripottele siihen vähän suolaa. Laita kala vuokaan nahkapuoli ylöspäin.



Paista kalaa 225 °C n. 20 min, kunnes nahka irtoaa helposti. Ota kala uunista ja irrota nahka vaikka rullaamalla haarukalla.



Ripottele pintaan suolaa ja ripaus pippuria. Sekoita kulhossa ranskankerma, tomaattipyre ja pippuri.




Kuori ja viipaloi sipulit. Laita sipuliviipaleet lohen päälle. Levitä ranskankermaseos sipuleiden päälle. Ripottele parmesanraaste päälle ja paista uunissa vielä n. 40 min, kunnes kala on kypsää ja parmesan kauniin väristä. 





Voit alentaa lämpöä hieman, jos juusto tuntuu ruskistuvan liikaa.

Tarjoile vaikka paistettujen porkkanoiden kanssa.

Koko satsi:
2963 kcal
hiilihydraatit 22 g
rasva 233 g
proteiini 207 g



Yksi annos (kuudesosa)
494 kcal
hh 6g
r 39 g
p 35 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti