perjantai 11. helmikuuta 2011

Mustikka-kardemummamuffinssit

En ole pitkään aikaa päivittänyt blogia, koska viime viikot meillä on syöty lähinnä makkara- ja jauhelihakeiton eri variaatioita.. No, olen kuitenkin siinä sivussa kehitellyt muffinssiohjetta. Muutama päivä sitten tehtiin suklaamuffinsseja, mutta en laittanut reseptiä tänne, koska en ollut ihan tyytyväinen muffinssien rakenteeseen. Nyt kuitenkin onnistui, joten tässä, olkaa hyvä:


Mustikka-kardemummamuffinssit (15-20 kpl)

150 g voita
0,75 dl hedelmäsokeria
2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
200g mantelijauhetta
200g (tai vähän vähemmän) pakastemustikoita

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.



Lisää kananmunat ja sekoita.



Lisää mantelijauhe, leivinjauhe ja kardemumma ja sekoita tasaiseksi.



Lisää mustikat ja sekoita. Tässä vaiheessa taikina on todella kovaa, mutta ei se mitään, hyvä siitä tulee. 
 
Levitä muffinssivuoat uunipellille, mielellään leivinpaperin päälle (jos sattuu tulemaan sotkua). Jos käyttää niitä ohuita paperivuokia, niin kannataa laittaa kaksi vuokaa päällekkäin. Laita vuokiin kukkurallinen ruokalusikallinen taikinaa, tarvitset toisen lusikan avuksi.



Paista muffinsseja n. 175-200°C uunissa n. 15 min.

Anna muffinssien jäähtyä hyvin, parhaimmillaan ovat viileinä. Liian lämpimänä syötynä hajoavat helposti. Kokeiltu on kun ei malttanut odottaa...




Koko satsi:
2714 kcal
hiilihydraatteja 81 g
rasvaa 241 g
proteiinia 58 g

Yksi muffinssi (1/20 osaa taikinasta)
136 kcal
hh 4 g
r 12 g
p 3 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti