torstai 13. tammikuuta 2011

Juustoinen ja tomaattinen makkarakeitto

Nam, nam ja vielä kerran nam. Mä tein tänään makkarakeittoa ja oli hyvää! Okei, okei, mä retku tein sen lenkkimakkarasta kun ei muutakaan ollut, joten vielä parempaa tuo olisi ollut jostain kunnon lihaisasta makkarasta. Ja karpimpaakin tuo olisi ollut. Laitan kuitenkin ohjeen ja ohjeeseen jotain muuta kuin lenkkimakkaraa. Myös nuo ruoan kalorit, hiilarit sun muut on laskettu jollain kabanossi-tyyppisellä makkaralla.

Makkarakeitto (4-5:lle)

400g lihaisaa makkaraa.
5-6 porkkanaa
1 paprika
kaksi pientä sipulia
pari-kolme kynttä valkosipulia
1l vettä
0,5-1 tl mustapippurirouhetta
ripaus cayennepippuria
0,5-1 tl juustokuminaa
140g (pirkka tuubi) tomaattipyrettä
200g sulatejuustoa
loraus öljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Kuori ja pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.



Laita ne kiehuvaan veteen ja anna kiehua n. 10 min.



Sillä välin kuori ja paloittele makkarat ja kuumenna pannulla loraus öljyä. Paista makkaroita niin, että saavat vähän väriä.



Poista paprikasta kanta ja siemenet ja paloittele se. Kannan saa helposti pois halkaisemalla paprikan pituussuunnassa kahtia, jolloin kannan puolikkaat saa helposti napattua irti ja paprikan putsattua siemenistä. 



Lisää paprika, pippurit ja juustokumina  kattilaan. Anna kiehua n. 5 min, kunnes porkkanat ovat puolikypsiä. Lisää tomaattipyre, sokeri ja sulatejuusto.



Sekoittele välillä kunnes juusto on sekoittunut. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 20 min. Tarjoile ja nauti. Kuvan annos on koristeltu kuivatulla persiljalla.






Koko keitto:
2026 kcal
hh 66g
r 148
p110

1 annos (viidesosa koko keitosta)
405 kcal
hh 13 g
r 30 g
p 22g








1 kommentti:

  1. Tämä menee kokeiluun! Talvella keitot maistuvat. :)

    VastaaPoista