perjantai 21. tammikuuta 2011

Mutakakku

Mutakakku kahdeksalle

150g tummaa suklaata
100g voita
3 munaa
0,5-0,75 dl hedelmäsokeria
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1 pss mantelijauhoa
200g ranskankermaa


Sulata voi kattilassa ja paloittele suklaa sekaan, sekoittele ja anna suklaan sulaa voin sekaan.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.



Sekoita joukkoon mantelijauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Kuvassa ei vielä kaakaojauhetta kun, tunnustettakoon, se meinasi päästä unohtumaan.



Sekoita joukkoon suklaa-voiseos.



Lopuksi kaada sekaan ranskankerma ja sekoita tasaiseksi.




Voitele kakku/uunivuoka ja kippaa taikina vuokaan. Paista 200 °C uunissa n.15-20 min, kunnes kakku on pinnalta ruskea ja keskeltä pikkuisen pehmeä. Jos tökkäät kakkua keskeltä puutikulla, tikkuun saa jäädä ihan vähän taikinaa.



Vinkkinä, kakun kannattaa antaa jäähtyä ennen leikkaamista... Ja hieman editointia seuraavana päivänä. Eli nyt on kakku, tai se mitä siitä on jäljellä, on ollut yön yli jääkaapissa ja nyt se vasta hyvää olikin! Jos siis johonkin juhliin teen tätä (kuten ihan varmasti tulen tekemään) niin teen kakun jo edellisenä päivänä tai aamulla, niin että ehtii hyvin tekeytyä jääkaapissa.

Ja jos ranskankermaa sattuu olemaan vain se 150g purkki, niin ihan varmaan se riittää hyvin.

Tarjoillaan vaikkapa puolijäisen (vähän hedelmäsokerilla tai makeutusaineella makeutetun) mansikka- tai vadelmasurvoksen kanssa.


Ihana lisä mutakakkuun muuten tulee, kun maustaa taikinan ripauksella chiliä.


Käytin suklaana Lidlin 81% suklaata, sillä ja 0,75 dl sokerilla näyttää tältä:

Koko kakku:
2624 kcal
hiilihydraatit 106g
rasva 215g
proteiini 55g

Yksi pala (1/8 koko kakusta)
328 kcal
hh 13g
r 27g
p 7g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti