sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Marinoitua naudan filettä kuutioina

Tapaksia. Joskus tein pihvejä ja fileestä jäi ne hännät, joista en enää nättejä pihvejä saanut. Laitoin hännät pakastimeen odottamaan ideaa. Idea tuli tapasiltaan, kuutioin fileen ja marinoin melko voimakkaasti. Itse pidän fileestä hieman raakana, joten jos haluat täysin kypsiä lihoja, kannattaa paistaa hieman miedommalla pannulla.

Marinoitua naudan filettä kuutioina

n. 500g naudan ulkofilettä
0,5 dl rypsiöljyä
n. 50 g tomaattipyrettä
1 tl sipulijauhetta tai puolikas pientä sipulia silputtuna
1 tl mustapippuria rouheena
1 tl cayennepippuria
2-3 kynttä valkosipulia
1 tl paprikajauhetta
tilkka balsamicoa
ripaus sokeria tai tilkka makeaa soijakastiketta
ripaus suolaa

öljyä paistamiseen

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha reilunkokoisiksi kuutioiksi, n. 3x3 cm tai vaikka vielä isompiakin.



Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita marinadin aineet pakastepussiin ja puristele sekaisin. Maista ja lisää mausteita, jos tarvis. Lisää lihat marinadiin ja puristele niin, että marinadia on joka puolella.



Anna lihan maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia. Ota liha n. tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Kuumenna pannu todella kuumaksi, laita pannulle reilu loraus öljyä ja ruskista lihat nopeasti.



Mulla levy oli koko ajan kuutosella ja otin lihat pannulta kun olivat saaneet hyvän värin. Tällöin ne olivat sisältä vielä mediumeja. Nami.

Pahoittelen huonoa kuvaa..






Koko annos:

1410 kcal
hiilihydraatit 9 g
rasva 108 g
proteiini 99 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti