perjantai 17. kesäkuuta 2011

Mascarpone-pistaasijäätelöä

Jäätelöä teki mieli. Tiedättekö sen ihanan jäätelön, olisko carte d'orin, jossa on mascarponejäätelöä, pistaaseja ja marjasosetta? No sitä teki mieli tänään. Joten siitä piti tehdä karppiversio. Lusikoin jäätelöä tässä samalla suuhuni ja totean, että tää on ihanaa. Todella ns. tuhtia, joten huutaa kaveriksi mansikoita tai ehkä vielä mieluummin puolijäistä mansikkasosetta, mutta on tää vaan hyvää. Pistaasia ehkä voisi olla jopa enemmänkin, mutta mä tykkäänkin pistaaseista ihan hulluna. Rakenne tässä on yllättävän hyvä. Ei ihan jäätelön, mutta aika liki. Ja kääk kaikki karppaajat, mutta mulla on sellainen olo, että osan kermasta voisin seuraavalla kerralla korvata maidolla.  Sitä, kuinka monelle tästä satsista riittää, en lähde arpomaan. Riippuu syöjistä. ;-) Kaiken kaikkiaan tästä tuli ehkä n. 7 dl jäätelöä. Saattaa olla, että en kauhean tarkkaan kaapinut sitä valmistuskulhoa kun tuohon pakasterasiaan tätä laitoin, voi olla että jätin vähän maistiaisia..

Mascarpone-pistaasijäätelö

2 dl kuohukermaa
1 prk mascarponea
3 kananmunaa
1 dl makeutusjauhetta
n. 50 g pistaaseja (kuorineen, ilman kuoria ne painoi n. 25 g, käytin niitä paahdettuja ja suolattuja)

Tarjoiluun mansikoita tai vadelmia

Vatkaa kerma vaahdoksi.



Vatkaa toisessa kulhossa munat ja makeutusaine vaahdoksi. Kuori pistaasit ja pilko veitsellä karkeaksi rouheeksi.




Sekoita kaikki aineet hyvin, mascarponea sai jonkun aikaa vatkailla ennen kuin sekoittui tasaiseksi.





Kaada pakastusastiaan ja laita pakastimeen n. 4:ksi tunniksi. Kai tätä kuuluisi välillä sekoitella, mä en muistanut. Tarjoile mansikoiden tai vadelmien kanssa.




Koko annos:
1960 kcal
hiilihydraatteja 30 g
rasvaa 189 g
proteiinia 46 g

Jostain syystä kiloklubi antoi pistaasipähkinöille paljon korkeammat hiilihydraattisaldot kuin mitä pussin takana luki. Nämä on laskettu kiloklubin antamien lukujen mukaan.

4 kommenttia:

  1. Kiitos tästä reseptistä, oli superhyvää!

    VastaaPoista
  2. Kiva, että maistui ja kiitos kun jätit kommentin. Palautetta on aina kiva saada, tietysti sitä positiivista on kaikkein mukavinta, mutta myös parannusehdotukset ynnä muut on aina plussaa!

    VastaaPoista
  3. Oi, kuulostaa superherkulta! tätä on pakko koittaa, kun taas päästään juhannuksen jälkeen ruotuun.. :D

    VastaaPoista
  4. No, sanotaanko, että vie isommankin makeannälän. :-D Toivottavasti tulet kertomaan, mitä tykkäsit!

    VastaaPoista