maanantai 4. heinäkuuta 2011

Aurajuustolla täytetty possun sisäfile

Synttärin kunniaksi teki mieli jotain hyvää ruokaa. Vähän aikaa pähkäilin kaupassa lihahyllyillä, kunnes mukaan tarttui possun sisäfile. Ensin ajattelin vaan laittaa sen uuniin, mutta sitten päätinkin kokeilla sen täyttämistä sinihomejuustolla. Jotenkin olin ajatellut, että se olisi hankalaa, mutta eipäs ollutkaan. Kannatti kokeilla.

Tämä oli mun mielestäni oikein onnistunut kokeilu, vaikkakin varmaan tosikarppi kauhistuu käyttämääni ruokakermaa. Mä vaan aloin epäillä, että voi tulla vähän turhankin rasvaista, jos tämän tekisi kuohukermaan, ja kyllä mun mielestäni tää oli oikein hyvä näin. Ja kannattaa muuten myös muistaa, että mä tykkään, että kastiketta on paljon, eli jos ei itse halua niin kovin paljoa kastiketta, niin puolikaskin purkkia ruokakermaa varmasti riittää. Tai vähän vähemmän creme bonjouria.

Tuo creme bonjour on muuten sellainen ainesosa, jota ensi alkuun vähän katselin kieroon, että ei voi olla hyvää, parempaa on kun maustaa ruoan itse. Nyt mä olen kuitenkin aika ihastunut juuri tuohon tomaattiseen makuun, käytän sitä aika paljonkin. Tähän ruokaan olisi varmasti sopinut sekaan vaikkapa sienien tilalle vihreät oliivit ja/tai paprika. Täytyykin joskus kokeilla.

Aurajuustolla täytetty porsaan sisäfilerulla (3-4:lle)

n. 600g marinoimatonta porsaan sisäfilettä
n. 100g kanttarelleja (esim. Pirkka-säilykepurkillinen)
1 sipuli
1 prk Creme Bonjour Cuisine tomaatti ja välimeren yrtit
1 prk 15% ruokakermaa
n. 1 tl mustapippuria rouhittuna
1-2 tl kuivattua oreganoa
ripaus suolaa
n. ½ pkt Aura-juustoa
öljyä

Putsaa fileestä kalvot yms.

Leikkaa file ”auki” rullaten n. 1-1,5 cm paksuksi levyksi. Tää oli mun ajatuksissani se vaikea osa, mutta oikeasti, eihän se nyt ole niin tarkkaa, jos siitä ei tule maailman siistein ja tasaisin levy. Kyllä ne täytteet sinne saa survottua. Ripottele levylle mustapippuri ja oregano. Paloittele Aura-juusto ja levitä se noin puolelle levystä.




Rullaile file takaisin kiinni, aloita juustoisesta reunasta. Eli vähän niinkuin kääretortun tekisi. Kiinnitä sauma liotetuilla cocktail-tikuilla.



Kuumenna pannulla loraus öljyä ja paista filettä joka puolelta niin, että se saa vähän väriä. Ripottele päälle kevyesti suolaa. Sillä aikaa kuori ja lohko sipuli, palat saa jäädä melko reiluiksi. Voit lisätä paistamisen loppuvaiheessa sienet pannulle (tai sitten kun olet jo ottanut fileen pois).




Laita file kevyesti öljyttyyn vuokaan ja nypi tikut pois ja laita file ”saumapuoli” alaspäin, anna sienten vielä hetki paistua. Kippaa sienet ja sipulit vuokaan. Sekoita kulhossa Creme Bonjour ja ruokakerma ja kaada vuokaan.





Paista uunissa, 200 °C n. 25 min ja vielä 150°C n. 15 min. Anna lihan vetäytyä hetki ennen viipalointia.

 

Sanoisin, että tän kanssa kävisi oikein hyvin uunijuurekset tai pannulla paistetut juurekset (yrteillä maustettuna), mutta nyt oli tarjolla vihersalaattia, hyvää sekin. Tuota, esillepano ei ehkä taaskaan ollut sieltä kauneimmasta päästä, mutta kun nälkä oli kova..



Koko file:

1780 kcal
hiilihydraatit 15 g
rasva 117 g
proteiini 169 g

Yksi annos (neljännes):
445 kcal
hh 4 g
r 29 g
p 42 g


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti