perjantai 22. heinäkuuta 2011

Savupönttöön.

On tullut mökkeiltyä eikä siten ole taas päivityksiä tullut. Siellä en muistanut mitään ruokia kuvata, joten tämä ruokavinkki olkoon kuvaton, mutta herkullinen.

Savupönttöön varmasti useimmin laitetaan kalaa, joten aloitetaan sillä.

Aurajuusto-savulohi

n. kiloinen lohifile (mun tekeleeni taisi olla 1,2 kg ja norjanlohta)
reilu rkl karkeaa merisuolaa
paketti aura-juustoa

Tee fileeseen lihapuolelle viillot nahkaan asti muutaman sentin välein. Tunge viillot kukkuralleen aura-juustoa. Ripottele päälle merisuolaa. Savusta ja nauti. Savustus taisi ottaa aikaa reilun tunnin, mutta tuo riippunee kovasti savupöntöstä. Tarjolla oli myös uuniporkkanoita ja fetasalaattia.

Savustettu kana


Ainesosalista on lyhyt:
Broilerin rintaleikkeitä tai koipia

Olen savustanut kumpaakin, maustamattomia rintaleikkeitä ja nyt koipia. Leikkeet ovat olleet marinoimattomia, olen maustanut ne vain kevyesti suolalla. Koipia taas ei oikein ilman marinadia löydä, joten marinoituja sitten. Täytyy sanoa, että koivet olivat jopa parempia, paljon mehukkaampia eikä valmismarinadikaan juuri maistunut. Aivan loistavaa vaihtelua kalalle. Koivet savustuivat n. tunnin verran oltuaan ensin huoneenlämmössä jonkun aikaa. Kaveriksi tein fetasalaattia, ei tämän helpompaa mökkiruokaa oikein voi ollakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti