keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Papumössö

Taisin aiemmin sanoa, että laitan tänne papumössön ohjeen. Kitinen halusi juhannukseksi karpihkoa närpittävää ruokaa ja mä sitten oikein mittojen kanssa tein papumössöä ja annoin ohjeen jakoon. Teen usein tätä illanistujaisiin ja joskus vaan itsellenikin. Helppoa ja hyvää, ei ehkä ihan maailman karpeinta, mutta sinne päin kuitenkin. Mitähän mä sanoisin, osana tapaspöytää tuosta riittää ehkä 4-6:lle, riippuen tietysti siitä, montaako sorttia ruokaa on tarjolla. Ja siitä, paljonko mössöä maistelee ennen tarjollepanoa. Pahoitteluni, tarjoilukuvaa ei taaskaan ole. Niin, ja jos rasvan vähäinen määrä epäilyttää, niin voihan sinne sitä öljyä lutrata enemmänkin.

n. 70g tomaattipyrettä
0,25 dl vettä
0,25dl öljyä
1tl mustapippuria
1-2tl sipulijauhetta (tai pieni sipuli hyvin hienoksi pilkottuna)
1-2tl valkosipulijauhetta (tai 1-2 kynttä vs hyvin hienonnettuna)
0,5tl paprikajauhetta
0,5 - 1tl chilijauhetta
0,5 tl hedelmäsokeria
ripaus suolaa
purkillinen valkoisia papuja tai kikherneitä (esim. GoGreen)

Valuta pavut. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, lisää pavut ja sekoita. Anna maustua ainakin muutama tunti tai seuraavaan päivään.




Koko annos:
500 kcal
hiilihydraatit 49 g
rasva 25 g
proteiini 21 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti