sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Marinoidut paprikat

Eilen oli tarkoituksena tehdä tonnikala-paprikamössöä, mutta eipäs kaapissa ollutkaan tonnikalaa. Siispä marinoin paprikoita. Tässä ohjeessa on aika reilusti öljyä, koska käytin sitä sitten myös salaatinkastikkeena, eli vähän vähempikin voisi riittää. Tosin, se marinadi on kyllä aika hyvää, että ei mua ainakaan haittaa, että paprikat todella uivat marinadissa.. Monellekohan tästä riittäisi? No, ehkä neljälle, jos tämä on osa tapaspöytää. Ehkä.

Marinoidut paprikat

2 isohkoa punaista paprikaa (varmaan tuohon marinadimäärään menisi kolmaskin)
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa (hieman vajaa)
0,5 tl hedelmäsokeria
1 tl chilijauhetta
1 tl paahdettua sipulia (tai n. kolmannes sipulia silputtuna tai n. 1tl sipulijauhetta, mä kyllä olen aika ihastunut tähän paahdettuun)
1 tl valkosipulijauhetta (tai pari kynttä tuoretta silputtuna)
1 tl sitruunamehua
1 rkl balsamiviinietikkaa

Poista paprikoista kannat, lohko ne pitkittäin neljään osaan, poista siemenet ja pese paprikat. Laita paprikat uunipellille leivinpaperille kuori ylöspäin, uuniin grillivastus 250 C. Laita paprikat uuniin ja kääntele välillä niin, että kuori tummuu tasaisesti (kuitenkin siis koko ajan kuoripuoli ylöspäin) ja paprikat näyttävät kutakuinkin tältä:


Aikaa tämä ottaa n. 15-20 min, tuntuu välillä vähän vaihtelevan vaikka samalla lämmöllä aina teenkin. Oikeasti paprikat kuuluisi tässä vaiheessa laittaa muovipussiin, esim. pakastepussiin, mutta mulla ei sellaista tähän hätään ollut, joten käärin paprikat folioon. Anna paprikoiden olla pussissa/foliossa n. 15 min, kunnes jäähtyvät haaleiksi. Nyt kuori paprikat, mustunut kuori lähtee paprikoista ihan helposti vaan vetämällä.


Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään ja lisää kuoritut paprikat. Anna maustua ainakin muutama tunti.


Mun eilisillan herkkulautanen näytti tältä:

Koko annos marinoituja paprikoita:

500 kcal
hh 18g
r 47 g
p 4g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti