perjantai 8. heinäkuuta 2011

Pekonitoast

Voi voi, tämä on vaarallista. Nimittäin toastit, niillä on aika addiktoiva vaikutus. Karppisen tultua kauppoihin olen alkanut himoita toasteja ja tänään sitten tein sen virheen, että menin nälkäisenä kauppaan. Ja kyllä, ostin ainekset pekonitoasteihin. Tietysti makuja on monia ja itsekin olen väsännyt jos jonkunlaisia toasteja, mutta tällä kertaa tällaista:

2 viipaletta karppista
vähän voita tai oivariinia
tuorejuustoa (tai majoneesia)
muutama viipale suolakurkkua
kaksi viipaletta pekonia paistettuna
viipale tai kaksi cheddar-juustoa (tai toinen cheddaria ja toinen jotain venyvämpää)
1 tl kuivattua sipulia (siis tällaisia lastuja, ei niitä vehnäjauhossa uitettuja, vaikka ihania ovatkin)

Voitele leipäviipaleet kevyesti. Käännä toinen viipale voipuoli alaspäin ja levitä tuorejuusto. Pinoa kaikki täytteet ja laita toinen viipale kanneksi. Huom. voidellut puolet siis tulevat ulospäin. Paahda voileipägrillissä niin, että leipä saa vähän väriä. Aivan yhtä rapsakkaa kuin tavallisesta leivästä tästä ei tullut, mutta oikein hyvää silti. Näillä täytteillä oli muuten mun makuun aika suolaista, mutta silti niin hyvää. Kuvaa ei valitettavasti ole, oli niin nälkä etten ehtinyt kuvia napsia.

Apua, mitähän tästä nyt seuraa....

Laitetaan vähän jatkoa, tänään söin aamiaiseksi samanmoisen, paitsi jätin suolakurkut pois ja laitoin pienen turauksen ketsuppia tilalle. Aivan loistavaa. Ihanaa. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti