torstai 6. tammikuuta 2011

Mansikkajuustokakku

Mansikkajuustokakku 8-10:lle

Pohja:
100g voita
200g mantelijauhoa
1 rkl hedelmäsokeria

Täyte:
1 prk kuohukerma
1 prk viola 13% maustamaton tuorejuusto
3-4 rkl hedelmäsokeria
n. 0,5 dl vettä
3 tl liivatejauhetta
150 g pakastemansikoita
(1 tl rommiuutetta)

Vuoraa irtopohjavuoan (n. 20-22cm) reunat tuorekelmulla. Halutessasi voit vuorata pohjan leivinpaperilla, tällöin valmis kakku on helpompi siirtää vuoasta pois.



Sulata voi. Sekoita kulhossa mantelijauho, voi ja hedelmäsokeri.


Sulata mansikat ja soseuta ne. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sokeri (ja rommiuute). Vatkaa tasaiseksi. Lisää mansikkasose seokseen ja sekoita tasaiseksi.



Kuumenna kattilassa tai vedenkeittimessä vähän vettä. Kaada mukiin n. 0,5 dl kuumaa vettä. Sekoita siihen 3 tl liivatejauhetta. Seoksen pitäisi olla hieman siirappia löysempää, tasaista nestettä. Jos seos tahtoo jäädä paksummaksi, lisää tilkka vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-juusto-mansikkaseokseen ja sekoita koko ajan kunnolla. Jos teet jollain vatkaimella/yleiskoneella, anna koneen käydä samalla kun lisäät liivatteen. Näin täytteeseen ei tule klimppejä.


Kaada taikina vuokaan ja taputtele se tiiviiksi matoksi vuoan pohjalle. Kaada täyte päälle, peittele kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä vähintään n. 5 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.






Kun kakku on hyytynyt, poista vuoan reunat ja tuorekelmut. Koristele muutamalla sulaneella mansikalla. Kuvassa on lisätty myös n. 1 tl koristesokeria.


Voit käyttää mansikan tilalla jotain muita marjoja, esim. mustikkaa, vadelmaa tai punaherukkaa. Tarkista tällöin makeus, punaherukka saattaa vaatia hieman enemmän sokeria. Voit myös korvata hedelmäsokerin makeutusaineella.

Koko kakku:

n. 2900 kcal
hiilihydraatteja 72g
rasvaa 265 g
proteiinia 56 g

Yksi pala (kahdeksasosa kakkua):

363 kcal
hh 9 g
r 33g
p 7 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti