perjantai 7. tammikuuta 2011

Tex-mex-salaatti

Meidän poppoossa tortillat kuuluvat herkkuruokiin. Itse jätän ne letut väliin ja syön omat täytteeni salaattina.

Tex-mex-salaatti kolmelle

1 kerä (n. 400g) jäävuorisalaattia
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
1 punasipuli

400g naudan jauhelihaa (17% rasvaa)
loraus ruokaöljyä
 0,5 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl cayennepippuria
1 tl juustokuminaa

lisäksi:
juustokastiketta
salsaa
ranskankermaa

Pese salaatti ja revi se pieniksi. Pese tomaatit ja puolita ne. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Kuumenna paistinpannulla loraus öljyä. Ruskista ja mausta jauheliha. Tällä maustamisella jauheliha on kohtuullisen mietoa. Koska muut meillä syövät täytteet tortillojen sisällä, laitan täytteet yleensä omiin kulhoihinsa, josta sitten jokainen saa koota itselleen tortillan tai salaatin. Tässä valmis salaattiannos.







Toki vielä parempaa saa, jos tekee juusto- ja salsakastikkeet itse, mutta nyt valittiin helppo ja nopea vaihtoehto.

Koko salaatti:
1140 kcal
hiilihydraatit 17 g
rasva 82 g
proteiini 83 g

Yksi annos (kolmannes)
380 kcal
hh  6g
r 27 g
p 28 g

Lisäksi kastikkeet (50 g annos)
salsa
14 kcal
hh 4g
r 1 g
p 1 g

juustokastike
65 kcal
hh 1 g
r 6 g
p 2 g

ranskankerma
140 kcal
hh 2 g
r 14 g
p 1 g

Eli kastikkeineen yksi annos:
599 kcal
hh 13 g
r 48 g
p 32 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti