sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Marinoidut herkkusienet

Mä tykkään todella paljon tapaksista. On ihanaa istua iltaa, syödä vähän sitä ja vähän tätä. Yksi mun kestosuosikki on marinoidut herkkusienet. Niistäkin mulla on monta variaatiota, mutta tässä yksi. Nyt en tiedä ihan tarkkaan noita ravintosisältöjä, kun kiloklubi ei tunne makeaa soijakastiketta, mutta laitoin sen tilalle 0,75 rkl sokeria niin josko menisi edes lähelle. Enkä tarkkaan osaa sanoa, monelleko tämä annos on, koska se riippuu niin paljon siitä mitä muuta on tarjolla. Sanotaanko näin, että yleensä teen salaatin lisäksi n. 1 tapas/hlö, osa ruokaisampia ja osa vähän kevyempiä. Isompaan nälkään sitten voisi laskea ehkä kolme tapasta/2 hlöä. Eipähän ainakaan lopu kesken.


Marinoidut herkkusienet

200g tuoreita herkkusieniä
1dl ruokaöljyä (rypsi)
1 iso yksikyntinen valkosipuli (tai pari tavallista kynttä)
0,5-1 rkl balsamicoa
0,5-1 tl mustapippuria
1 rkl makeaa soijakastiketta (tai ripaus sokeria)
(kuivattuja yrttejä)


Kuori ja pese herkkusienet. Kuori lähtee kätevästi irti kun ottaa pienellä veitsellä siitä jalan tyvestä ja vetää irti kuoren suikaleita. Eihän tämä kai välttämätöntä ole, tapa on kai vaan jäänne raskausajan suuresta tarkkuudesta.



Viipaloi sienet.


Sekoita marinadin ainekset keskenään kannellisessa purkissa. Itse suosin partaäijäpurkkeja, kilon purkki on juuri sopiva tällaisen tekemiseen. Niitä tyhjiä partaäijäpurkkeja kun aina tulee..


Laita sieniviipaleet purkkiin, kansi päälle ja kääntele niin, että kaikki sienet ovat marinadissa.








Anna marinoitua vähintään 4-5 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Kääntele purkkia aina välillä, että sienet marinoituvat tasaisesti. Jos sienet tuntuvat imaisevan kaiken öljyn, voit lisätä öljyä.


Koko annos:

905 kcal
hiilihydraatit 19 g
rasva 90 g
proteiini 5 g

2 kommenttia:

  1. Kiitos vielä kerran sekä tästä että papumössön ohjeesta! ♥ Erityisesti nää sienet sai kehuja ja reseptikyselyjä :)

    VastaaPoista
  2. Ollos hyvä! Mukavaa, että maistui, eiköhän se papumössönkin resepti tiensä tänne vielä löydä, nyt kun kerrankin sain oikein ainesosat mittailtua ja nappasin pari kuvaakin.

    VastaaPoista