sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Porkkana-jauhelihakiusaus

Mies tykkää jauhelihakiusauksesta ja kieltämättä se on hyvää. Koitin sitten tehdä siitä vähän karpimman version. Hyvää oli, mutta seuraavalla kerralla teen sen hieman eri tavalla. Nyt viipaloin sulatejuuston kiusauksen sekaan, mutta seuraavalla kerralla teen niin, että kuumennan kerman kattilassa ja sulatan koskenlaskijan sinne sekaan. Tämä ohje on nyt kirjoitettu sen mukaan, tosin kuvia siitä kastikkeesta ei tietenkään ole. Myöskään viherpippuria ei ollut tarkoitus tänne laittaa, mutta kun huhmareessa oli vielä kesäkurpitsalasagnen jäljiltä viherpippuria, niin kippasin ne sitten sekaan. Ja hyväähän se oli. Pakko tunnustaa, että mä olen oikeastaan aika yllättynyt, miten hyvää se oli, koska en ole aiemmin tällaista kokeillut ja resepti oli ihan hatusta vetäisty. Yleensä uudet ruokalajit vaativat vähän pidempää muokkausta, mutta mun mielestäni tämä meni makujen osalta aika lailla nappiin heti, tuo koostumus vaan on varmasti parempi jos sekoittaa sulatejuuston kermaan.

Ja mainitaan vielä, että työvaihekuvia oli enemmän, mutta salaperäisesti ne ovat kadonneet. Ei löydy kamerasta, ei koneelta. Jotain kummaa tuossa kuviensiirtovaiheessa taisi tapahtua...

Porkkana-jauhelihakiusaus 6:lle

1 kg porkkanoita
2 sipulia
2 kynttä valkosipulia
400-600g naudan jauhelihaa (17%)
4 dl kuohukermaa
1 pkt koskenlaskija paprikaa
1dl juustoraastetta
50 g aura-juustoa (tämä ei ole ollenkaan välttämätön)
1 tl mustapippuria rouheena
1 tl viherpippuria rouheena
tilkka öljyä

Kuori ja raasta porkkanat.Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit. Taas kerran, silpun ei tarvitse olla hienoa. Sekoita porkkanaraaste, sipulit ja valkosipulit. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Ruskista jauheliha ja mausta se pippureilla. Kuumenna kerma kattilassa, pilko sekaan koskenlaskija ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Öljyä n. 20 x 30cm uunivuoka. Laita vuokaan puolet kasvisraasteesta.



Levitä jauheliha raasteen päälle ja laita vielä loput raasteet vuokaan. Kaada päälle kerma-juustoseos, ripottele päälle juustoraaste ja murustettu aura-juusto. Mulla oli aura-juustoa tosi vähän, joten laitoin sitä vain puoleen vuokaan. Se nyt muutenkin oli vähän sellainen "kappas, jääkaapista löytyi tällainen"-lisäys.



Laita vuoka uuniin, 200 C, noin 45 min. Jos pinta alkaa ruskistua liikaa, peitä foliolla. Ota pois uunista ja anna tekeytyä n. 10 min ennen tarjoilua.




Koko vuoka (jauhelihaa 600 g):

4215 kcal
hiilihydraatit 69g
rasva 349 g
proteiini 198 g

Yksi annos (kuudesosa koko vuoasta):
703 kcal
hh 12 g
r 58 g
p 33 g

2 kommenttia:

  1. Itse karppaan aika ajoin, että saan *ilkeän* painoni, joka meinaa aina muistutella, pysymään rajoissa.
    Tämä laatikko kuulostaa ja näyttää herkulliselta, nams, kokeilen joku kerta.
    Jään lukemaan, niin löydän näitä ohjeita paremmin.

    T.Seijastiina

    VastaaPoista
  2. Kiva kun kommentoit. Toi oli kyllä hyvää tuo laatikko. Olisi kiva, jos sitten reseptiä kokeiltuasi tulisit kertomaan mitä tykkäsit!

    VastaaPoista